Rengastien Autotarvike
Varaosat Renkaat Huolto Yhteystiedot Rekrytointi

Alusta

logo31e120ba911931adc1e9cc6048d94aaclogoeibachlogoKoni-LogomadpowerLwBVbilstein_logoBj1O

Alusta
 varaosamyynti1

Auton jousitus ja jarrut joutuvat päivittäisessä ajossa kovalle koetukselle. Rata-ajossa ja kilpailukäytössä kuormitus moninkertaistuu. Auton ikääntyessä yleensä ensimmäisenä juuri auton alusta alkaa pitää ylimääräistä ääntä, kun iskunvaimennus heikkenee, jouset väsyvät ja kumipuslat murenevat. Alustan osia päivittämällä voi vanhaankin autoon saada uutta eloa! 

Rengastien Autotarvikkeen valikoimasta löydät monia tunnettuja ja laadukkaita tuotteita, joilla ei ainoastaan korvata kuluvia tuotteita, vaan parannetaan myös auton ajo-ominaisuuksia entistä terävemmiksi. Ajonautinto lisääntyy ja paremman hallittavuuden ansiosta myös turvallisuus lisääntyy!

Oikean sarjan valinta
 

Autoosi sopivan jousi/alustasarjan löydät helposti Rengastien Autotarvikkeen laajasta valikoimasta. Tarkista, että luettelossa mainitut tiedot, kuten auton merkki ja malli, vuosimalli, moottori sekä akselipainot ovat yhtenevät autosi kanssa, muutoin jousi/alustasarja ei sovi. Huomioi myös sarjaa koskevat huomautukset/lisätiedot. Auton akselipainot löydät helposti autosi rekisteriotteesta.

Ilmoitettu madallus on ohjearvo. Autojen yksilölliset erot varusteissa ja akselipainoissa vaikuttavat lopulliseen madallukseen. Madallus on aina verrattu uuteen autoon. Jouset väsyvät käytössä ja siksi vanhempi auto istuu jo valmiiksi alempana. Tällöin toteutunut madallus saattaa olla ilmoitettua pienempi. Paremmin varusteltu auto puolestaan painaa normaalia enemmän, jolloin toteutunut madallus voi olla ilmoitettua suurempi. Jollei muuta ole ilmoitettu, annetut tiedot sarjan sopivuudesta ja madalluksesta perustuvat perusmalliin.

Tarvittaessa voi kysyä neuvoa myyjiltämme oikean sarjan valinnassa.

 

Yleistä
 

Kaikki sarjat on valmistettu sopimaan autoon ilman muutoksia. Joissain tapauksissa saattaa auton runsas madaltaminen vaatia lisätöitä esim. kallistuksenvakaajan osalta. Näistä seikoista on maininta tuotteen lisätiedoissa.

Jos asennuksessa, osien sopivuudessa tai laadussa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä myyjntiimme. Takuu ei korvaa osia, joita on yritetty sovittaa esim. taivuttamalla, hiomalla, hitsaamalla tms. Ennen kuin alat poistamaan asennettuja, sopimattomia osia autostasi, ota yhteyttä myyntiimme. Jälleenmyyjällä ja loppukädessä maahantuojalla on oikeus yrittää selvittää mahdollista sopimattomuutta ennen osien palauttamista.

Ennen coilover-sarjojen korkeudensäätöä, lue tarkasti mukana tuleva ohjeistus. Kierrettä tolpassa tulee olla tietty minimimäärä säätöosan (komposiittikiekon) alla. Kiekon kierteen loppuun asti kiertäminen voi aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä ja aiheuttaa lopulta iskunvaimentimen rikkoutumisen. Säädön pohjaan suorittamista on tarkoitettu käytettävän esim. esittelykäytössä.

Sport-iskunvaimentimen kanssa tulee ehdottomasti lyhentää alkuperäistä pohjaanlyöntikumia liikeradan säilyttämiseksi. Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan tarkoitukseen sopivat pohjaanlyöntikumit ja uudet suojakumit.

Asennus
 

Mittaa pyörännavan ja lokasuojan etäisyys ennen ja jälkeen asennuksen (kirjaa tulokset paperille jo ennen asennusta). Koeaja autosi ennen asennusta, kuuntele huolellisesti kuuluuko mitään ylimääräisiä ääniä, käännä oikealle ja vasemmalle, aja töyssyjen yli ja kokeile jarrutusta. Sarja saattaa voimistaa jo olemassa olevia "natinoita". Lopullinen madallus saavutetaan yleensä muutaman viikon sisäänajon jälkeen.


Huom! Ilmoitettu madallus on laskettu uuden auton alkuperäisestä korkeudesta. Vanha auto on jo valmiiksi matalampi kuin uusi vastaava, sillä jouset väsyvät vanhetessaan.

Alustan muutostyöt vaativat ammattitaitoista asentajaa. Suosittelemme asennuksen suorittamista asiantuntijaliikkeessä.

Ennen asennuksen aloittamista tarkista, että tuote on oikea ja juuri kyseiseen autoon tarkoitettu. Ennen vanhojen osien irroittamista kannattaa tarkistaa kiinnikkeiden ja kiinnitystarvikkeiden yhteensopivuus.

Asennuksen aikana seuraa tarkasti mukana tulevia asennusohjeita!

Madalluksen jälkeen on aina säädettävä pyöränkulmat uudelleen. Ota tarvittaessa yhteyttä Rengastien Autohuoltoon saadaksesi ammattitaitoista asennuspalvelua. 

Katsastus ja TÜV-todistus
 

Suomen lainsäädännön mukaan henkilöauton korkeutta saa muuttaa verrattuna pyörien keskiöön enintään 51mm, maastohenkilö- ja maastopakettiautoissa enintään 77mm. Enemmän madaltavat sarjat asennetaan asiakkaan omalla vastuulla. Auton madallus on aina muutoskatsastettava.

Jos auto on otettu käyttöön vuoden 1996 jälkeen, katsastuksessa vaaditaan TÜV-todistus, joka toimitetaan sarjan mukana. Kannattaa kuitenkin säilyttää kaikki sarjan mukana toimitettavat paperit, vaikka auto olisi valmistettu ennen vuotta '96.

Takuu
 

Rengastien Autotarvikkeen myymillä alustasarjoilla pääsääntöinen takuu on:

  • jouset 2 vuotta
  • iskunvaimentimet 1 vuosi

Varmista tuotteesi takuuaika myynnistämme.

Takuutapauksissa ja muissa kysymyksissä ota yhteyttä myyntiimme